Varför "förkyld" av träning?

Nur har jag  legat i lite med träningen, inte allt för hårt men jag känner ändå av att jag har träningsvärk. Och nu på morgonen vaknar jag upp och känner mig lite förkyld. Det är i bihålorna det känns! Kan det vara så att kroppen säger ifrån den hårda träningen och blir lite svag och det bara är att fortsätta träna? Eller varför kan man känna sig "förkyld" när man börjar träna?

Kommentarer
Postat av: mimmi

När du tränar sänks ditt immunförsvar och kroppen blir mer mottaglig för bakterier, infektioner, inflammationer osv. Jag råkade alltid ut för det där förut. Tränade en period, blev sjuk, började träna igen, blev sjuk..



Idag är jag mer medveten och har ALLTID med med mig en långärmad tröja och långbyxor till gymet, som jag sätter på mig efteråt även om det är varmt ute. Jag äter också alltid inom en timme efter avslutad träning, för att ge kroppen näring!



Testa det! :)

2010-07-22 @ 08:32:49
URL: http://jagkanigen.blogg.se/
Postat av: Benita

Men taaaack! :-)



Trisst att du åkt på förkyldning. Hoppas du känner dig piggare snart. Krams

Postat av: Smala Jessica?

precis det som mimmi sa, man sänker immunförsvaret å bara att vara lite extra försiktig :)

Peppkram

2010-07-22 @ 12:39:05
URL: http://smalajessica.wordpress.com
Postat av: Mimmi

Jajjamen! Klä dig varmt bara och ät ordentligt! Efter träning behöver kroppen mat! :)

2010-07-22 @ 12:39:59
URL: http://jagkanigen.blogg.se/
Postat av: Henric

Kör inte för hårt heller

2010-07-22 @ 13:11:02
URL: http://nsh.blogg.se/
Postat av: Evalinn

Ja, jag känner igen mig, så det är väl en av anledningarna att man ska trappa upp i lagom takt. Det är så trist när man just kommit igång och så kan man inte träna!

Postat av: CaTTis

Hmm, jao du det är en bra fråga! Och det värsta är att det bara är du som kan känna efter om du vågar träna eller ej. Jag brukar träna om det bara är något litet... men så fort det blir rejält så ligger jag ner...så det är antingen av eller på typ för mig! Men testa o träna och blir det värre dagen efter så bör du vila! Så länge de inte sitter i halsen, så behöver du inte vara rädd! Kram

2010-07-23 @ 10:37:11
URL: http://cataztrof.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0