Alltid hos dig - Maria Ernestam

Denna veckan har jag sträckläst boken "Alltid hos dig" och jag verkligen älskade boken. Det är en blandning utav romantik, historia och spänning. 


Plötsligt är inget mer sig likt. Ingas man har drabbats av en hjärtinfarkt, han finns inte längre.

I två år tränger hon undan sin sorg, visar sig duktig, begraver sig i jobb. Men en elak kommentar gör att allt rämnar. Hon flyr till släktens sommarställe på Marstrand, där hon hoppas få ro att finna en väg tillbaka.

Av en slump hittar hon en gammal låda. Den är full av papper, tidningsurklipp och på botten ett brev, stämplat i Mombasa, Kenya, 1916. Ingas nyfikenhet väcks, särskilt av några kryptiska rader i slutet av brevet.

Med en iver hon länge saknat söker hon vidare för att få en förklaring, för att undkomma sitt eget nu. Efterforskningarna leder henne bakåt i familjens förflutna, till en händelse som tog sin början i första världskrigets skugga. Och hon förstår att en annan kvinnas öde påverkat hennes eget liv mer än hon någonsin kunnat ana. 

Alltid hos dig är en brett anlagd roman om minnets makt över nuet, om att försonas med det som varit. På ett personligt och levande språk har Maria Ernestam skrivit en engagerande berättelse som inte väjer för stora frågor om sorg och förlust, vänskap och stark kärlek.
 

Shopping

Detta linnet fyndade jag på Cubus för 40kr i veckan!!
Älskar rosetter!

Idag måste jag skynda mig på stan innan jag ska till Make Up store, måste hitta en brun liten axelväska alternativt en svart. Men det finns ju ingenting i Västerås, tur att jag ska till Stockholm nästa helg.





Uppe med tuppen

Så sitter man redan på jobbet, började kl 07.00 idag. Och känner mig konstigt nog väldigt pigg! Kan bero på att jag har så mycket att se fram emot idag, sminkning på Make Up Store, Sara från Gbg kommer, förfest hos mig med middag och fest!
Nu har jag druckit mitt morgonkaffe och ätit en nutrilett bar, en stadig frukost? Får bli en macka eller frukt till mellanmål innan lunchen.

Jag gjorde en broccolipaj igår, shiiit vad stolt jag blev och god blev den också! Har ju aldrig gjort en paj förut så det var ett lyckat första försök. Kanske blir att testa att göra olika sorters pajer någon gång =)

Kämpa på!

Som ni förstår så går det inge bra för mig för tillfället, och det blir inte bättre utav att jag ska festa hela helgen och ha besök. Men på måndag, då får jag börja igen. Och hur många gånger har man inte sagt att "på måndag börjar mitt nya liv". Men seriöst, jag kan vara hur nyttig som helst i helgen jag kommer ändå få i mig för mycket kalorier genom allt vin.

Men idag ska jag faktiskt försökta mig på att göra en broccolipaj, inte allt för onyttig va? Passar bra att värma upp i morgon när jag är stressad på kvällen också så att jag inte slänger i mig något onyttigt skräp.!

Just ja, igår gjorde jag ett fynd. Hittade en t-shirt från WESC som hade kostat 350kr och jag fick den för 105kr! Wiiie

Fällor!

Vi som vill gå ner i vikt, känner vi igen oss i det här? Bli en viktvinnare!


Svacka?

Jag tog mod till mig för att  ställa mig på vågen i morse, men jag hade gått upp och väger just nu 91.5kg! Herregud! Fy på mig... Vad har det tagit åt mig egentligen? Jag som för några veckor sedan var så peppad, är det är den "berömda" svackan som jag har hamnat i ? Redan??

Shopping

Blev en tur på stan idag efter jobbet, kom hem med ett par nya vita tygskor modellen lite högre med dragkedja i bak. Ett linne med en stor rosett, och två t-shirts varav en var lite trång (orkade inte testa den).
Köpte även med mig kinamat och gud vad mycket mat man får så det blev en låda över till morgondagens middag. Plus att jag köpte mat idag på jobbet som även det räcker till i morgon, billigt och bra att äta ute ibland.

Har hittat en sida som jag verkligen är kär i, boktipset. Här kan du betygsätta alla dina böcker som du har läst och se vad andra personer läser. Göra listor och en massa annat skoj!

Marian Keyes - Vattenmelonen

Vilken underbar bok, lättläst och roande. En riktigt bra historia och jag ville verkligen inte att den skulle ta slut. Kommer på mig själv med att sitta och fnittra högt för mig själv.


Det är illa nog att Claires man James lämnar henne och deras nyfödda dotter - men om han ändå övergett henne för någon mer spännande än grannens trista fru.

I brist på bättre alternativ tar Claire sin tillflykt till Irland, till föräldrarna och de två yngre systrarna Helen och Anna. Där ägnar hon några månader åt att tycka synd om sig själv och driva resten av familjen till vanvett.


Men när den senaste i raden av Helens beundrare en dag stiger in i familjens kök förändras allt. Plötsligt blir umgänge, pubar, caféer och shopping mycket intressantare än att tänka ut allsköns dödsdomar åt den trolöse ex-maken. Och när han ångerfull efter flera månader hör av sig är Claire redo att ta ut en raffinerad och välplanerad hämnd.


Tisdag

Gud jag vågade inte ställa mig på vågen i morse, jag kom verkligen tillbaka till mitt gamla jag i helgen. Jag åt precis allt det som man inte ska äta och jag drack och jag åt pizza. Herregud, men det får jag ta igen nu på några dagar...

Är tillbaka på jobbet nu så nu är äntligen ordningen återställd, det är verkligen svårt att ändra sin livstil.

Hem ljuva hem

Jag vågar inte väga mig utan jag gör det nog om några dagar, har varit väldigt onyttig i helgen! Så för att inte må ännu sämre så vägrar jag ställa mig på vågen, kan lika gärna hoppa över det istället för att få en chock =)

Helgen har varit riktigt bra, skönt att få ha semester för en gång skull.

Semester i Leksand

I morgon bitti åker jag en sväng till Leksand för att kika på hockey, kommer hem igen på måndag.

Känns som om att det kan bli en onyttig helg då det är min enda semester för denna sommaren och vill unna mig själv lite lyx, hoppas på lååånga promenader! =)

Hörs på måndag!

Ikea

Hittade lite möbler på Ikea som jag verkligen vill ha!

Roligaste träningen enligt mig!

Här kommer en liten lista över den träning som jag har testat på och tycker är roligast!


Hockey - Spelade hockey i fyra säsonger, och denna säsong kommer jag ha ett uppehåll. Det är fart och det är action precis hela tiden, svårt att lära sig åka skridskor vid 17års ålder men en riktigt utmaning. Kan lova er att lår och rumpa får jobba, skönt att känna svetten rinna under hjälmen. Tråkigt bara att det ska vara så dyrt. Klubbar: KAIF, KHC, KIK, HV71.

Innebandy - Skulle inte jag vara upptagen med hockey så skulle jag helt klart vilja spela innebandy, är en hit när man på försäsongen brukar lira med hockeylaget. Fast då brukar det gå lite hett till, lite fjolliga regler i innebandy då man inte får röra varandra knappt.

Bodypump - Älskar att träna med en skivstång, och det är verkligen ett tungspass fördelat med styrka och kondition. Roligt att passen är utformade med variation och hela kroppen får verkligen arbeta.

Aerobics - Hade en kurs med det i ettan på gymnasiet, jag blev verkligen såld. Ägen om jag är jätte kass på kordination och armarna inte vill röra sig samtidigt som benen så tycker jag det är kul. Hög musik, roliga rörelser, svetten rinner och man gör det i sin egen nivå. Verkligen en peppande gruppträning som får alla att gå igång, kan vara lite skrikigt beroende på ledaren...

Gym - När jag bodde i Jönköping och spelade i HV71 förra säsongen så blev det en hel del besök på gym och jag började sakta men säkert älska det. Fast bäst tyckte jag om att träna två och två och köra med en massa lösa vikter, jag vill ha ett hemmagym! Även med pilatesbollar och crosstrainer vore det guld! "Vanligt gym" blev det inte lika mycket då jag tycker det är tråkigare, som sagt var, skivstången är min bästa vän.

Löpträning - Ja, det kan faktiskt vara kul att löpträna, men inte i början. När man väl har fått upp flåset och känner att man klarar några kilometrar så börjar det faktiskt sakta men säkert vara roligt. Men kan inte säga att löpträning för mig just nu är roligt, efter 500meter är jag död. Billig träning som kan ske varsomhelst och närsomhelst.


Någonting som jag vill testa inför hösten är spinning, man lär ju inte kunna gå efter ett sådant pass!


Svettigt

Blev 1timmes promenad med min kära vän, tyvärr så var det äckligt kvavt och flugorna var som galna. Tog en shake när jag kom hem och sen blev det 1½ pannkaka med glass. Vilken lyx!!
Måste fixa en god sallad till morgondagens matlåda. Orka promenad i morgonbitti igen??

Roligaste träningen?

Jag längtar så otroligt mycket till v34-35 då en lokal gymnastikförening öppnar sina pass igen. Är så sugen på att börja med bodypump och aeroibics och sånt, riktigt bra träning och kul dessutom. Men nu i sommar blir det bara en massa promenader och hösten får det bli stenhård träning!!!

Vilken träning tycker du är absolut roligast?

JAG KLARADE DET!

Jupp kl 06.00 i  morse så var jag ute och gick i en halvtimme, trodde jag skulle dö men nu efteråt så känns det riktigt bra. Tog mig tid för att äta två gurkmackor också efter en skön dusch. Nu mår jag lite bättre och ångesten från igår är inte lite jobbig.
Kanske ska man fortsätta gå ut och gå på morgonen, skönt när det är helt tomt på gatorna.

Utmaning!!!

Jag ska utmana mig själv, jag är en otroligt morgontrött person. Jag snoozar mer än gärna på morgonen och försover mig ofta. Men nu ska jag försöka besegra mig själv och göra något som kommer skrivas i historieböckerna!

Jag, Therese ska i morgon bitti gå ut och gå 30 min innan jag fixar mig och åker iväg till jobbet. Alltså måste jag gå upp kl 06.00, om jag klarar detta så kommer jag stråla som en solstråle hela dagen!!

Föll för frestelsen

FAN, jag har ätit en massa onyttigt, jag föll för frestelsen!

Kom hem efter jobbet och cyklade till spåret (2,2km) och sprang så mycket jag orkade där, hem igen och var vrålhungrig. Ville göra kycklingklubbor men skulle ta för lång tid så lagade det till matlåda till morgondagen. Till middag idag frossade jag 4st chicken nuggets och en massa vitlöksbröd. Vilken nyttig tjej då, faaan. Nu har jag försökt kompensera mina äckliga matintag genom att äta en del vattenmelon.

Varför kan jag bara inte bita ihop och vara stark? Det är bara jag som kan göra så att jag blir smal, det är min kropp och ingen annan kan göra något åt det. Vill jag vara kvar i träsken eller?
Borde tvinga upp mig vid 06.00 i morgon och gå ut och gå, men jag är så sjukt morgontrött så det kommer aldrig att hända. Jag som var så glad i morse när jag såg att jag hade gått ner i vikt....

Massage

Nu har jag varit på massage på jobbet, vi har ju en som kommer hit och vi får 25min till reducerat pris. Jag har så mycket problem med min rygg (slår vad om att det beror på att jag är otränad och fet) så har ont lite överallt. Jag tycker alla borde kosta på sig en massage för man känner sig verkligen som en ny människa efteråt.
Ska nog ner och boka en ny tid snart igen, varannan vecka brukar vara lagom.

En oväntad semester - Marian Keyes

Igår läste jag ut denna boken och det var min första Marian Keyes bok, och jag förstår inte hur jag har kunnat missat hennes böcker. Jag skrattade mig genom bok medans jag stundtals nästan grät, detta är en typiskt Chic Lit! Läs!


En oväntad semester handlar om tjugosjuåriga Rachel som lever ett häftigt liv i New York. Hon vantrivs på sitt hotelljobb och ägnar tillvaron helt och hållet åt uteliv tillsammans med bästa väninnan som hon också delar lägenhet med. Droger tillhör vardagsmaten, barer och killar livsluften. Men en kväll går allt överstyr och Rachel har till slut tagit för många sömntabletter.
 
Hennes familj hemma i Irland griper in och Rachel hämtas hem för att tas in på rehabiliteringshem. Det var absolut inte vad Rachel hade tänkt sig, men vid närmare eftertanke kanske en klinik inte är fel. Rachel ser framför sig popstjärnor och filmskådisar, bastubad och massagebehandlingar - så varför inte lite semester. Till kliniken anländer så Rachel men långsamt och obönhörligen går det upp för henne att här finns inga stjärnor och ingen lyx. Tillvaron består plötsligt bara av terapibehandling, trista typer och svekfulla familjemedlemmar.

Antal sidor: 534
Utgivningsår: 2000


Framsteg

ÄNTLIGEN! Jo jag vet att jag inte får ställa mig på vågen mitt i veckan för jag blir så förblindad utav vikten då. Men seriöst, jag ställde mig på vågen i morse och den visade 90kg!!! Jaaaa, jag har gått ner 1kg så det känns verkligen underbart. Nu har jag bara 1kg kvar till mitt första mål och det ska jag väll klara?? PEPP

Sitter och funderar på vad jag ska äta till middag ikväll....


Tjockisar kan också vara snygga!!

Idag har jag faktiskt varit nyttig, riktigt nyttig känns det som. Gjorde en "kycklingwok" med cous cous. Stekte på kycklingbitar, paprika, purjolök, zuchini, färsk tomat i en stekpanna, och inte visste jag att det skulle bli bra och att jag kunde laga mat!

Var på stan och handlade lite efter jobbet med en vän och sen for vi hem och testade lite frisyrer för fester. Jag har ju alltid samma gamla vanliga frisyr jämt och gud vad snygg jag kan bli med lite hårnålar och lockar!!

Fick mina kläder som jag beställde från Ellos idag, och gud så snygg jag var! Speciellt i den svarta klänningen, så den kommer jag ha på mig den 1a Augusti när jag har fest. Blir en snygg uppsättning till det så jag kommer verkligen känna mig som en riktigt snygg värdinna, eller ska jag säga gudinna? Trodde inte jag kunde känna mig så snygg fastän jag är så tjock, mihihi.

Gårdagens matintag

  • 1 måltidsshake
  • 1 Äpple
  • Lasagne
  • 2 bananer
  • Sallad med räkor och fetaost
  • Tunnbröd med ost
  • 1 Knorr vie
  • Rostade sojabönor
  • Sesamkaka

Favoriter från H&M

Igår kom H&Ms höstkatalog hem till mig och jag hittade några favoriter!

 

 


Rullar fram!

Gud vilket mysigt väder det är ute, perfekt väder för att cykla! Så jag och min vän tog damtrallorna och cyklade en runda på ungefär 1mil för att köpa biljetter på ett ställe. Lagom tempo och så underbart skönt att röra på sig, träning behöver verkligen inte vara jobbigt.

Är själv hemma denna vecka så idag blev det en lätt sallad med en macka till och nu äter jag rostade sojabönor. Inget onyttigt idag förutom ett tunnbröd med ost på, hade ångest ett tag men det har gått över nu. Jag får jätte lätt ångest när jag har ätit mat, och jag måste verkligen skärpa till mig på den fronten.

En glad Therese!

Beställt böcker!

Förra veckan upptäckte jag att de hade rea på Adlibris och jag knappade direkt hem dessa böcker för endast 126kr som jag kommer få hem idag eller i morgon.

Nancy Taylor Rosenberg - Hämndens lag 9:-
Ernst Brunner - Yngling på guld 15:-
Dan Brown - Änglar och demoner (inbunden) 29:-
Leif GW Persson - Faller fritt som i en dröm 19:-
Martina Haag - Martina-koden 15:-
Johan Theorin - Skumtimmen 39:-








Stephenie Meyer - New Moon

Trodde faktiskt inte att uppföljaren på Twilight skulle kunna bli så pass bra som den var, ska bli intressant att få se hur de ska lyckas få till en bra film utav denna underbara bok. Som i ettan så är den väldigt magisk och Stephenie lyckas verkligen förmedla alla känslor. Jag grät stundtals för jag levde mig verkligen in i Bellas roll, och vem faller inte för en vampyr som är så mystisk.
Värd att läsa, och jag har valt att läsa på orginalspråket engelska, finns även på svenska.


"The dramatic sequel to Twilight, following the tale of a teenage girl whose love for a vampire gets her  into trouble.


I stuck my finger under the edge of the paper and jerked it under the tape. 'Shoot,' I muttered when the  paper sliced my finger. A single drop of blood oozed from the tiny cut. It all happened very quickly then.  'No!' Edward roared ...Dazed and disorientated, I looked up from the bright red blood pulsing out of my  arm - and into the fevered eyes of the six suddenly ravenous vampires. For Bella Swan, there is one thing more important than life itself: Edward Cullen. But being in love with a vampire is more dangerous than Bella ever could have imagined. Edward has already rescued Bella from the clutches of an evil vampire but now, as their daring relationship threatens all that is near and dear to them, they realise their troubles may just be beginning ..."


Antal sidor: 595 (pocket)

Utgivningsår: 2007 (pocketutgåvan)


Ny vecka...

Så var det en ny vecka och jag måste ta nya tag, vägde mig i morse och jag stå still på 91kg. Visst, det är väll bra eftersom att jag hinkade i mig vin i helgen. Men jag vill gå ner dessa två kilon och nu känns det som om att jag inte är värd att ens äta mat. FAN!

Måste träna hårdare nu i veckan, svetten måste rinna så att jag förbränner mer kalorier. Tyvärr så har min tånagel pajat i helgen och jag kan inte ha skor på mig. Kul att ha flip flops på sig när det regnar....

Det bästa...

....som finns är det väl detta, en bra bok och god frukt!

Råkade tyvärr somna några minuter när jag läste, blev visst lite trött efter maten.



Lite för mycket av det goda

Gud, jag skulle inte ha druckit så pass mycket alkohol igår som det blev. Gud var ute och gick med en vän och det var nog det jobbigaste jag någonsin har gjort. Är hungrig som en gris också, snart blir det lasagne!

Tråkigt att det ska regna....

Helgen som varit...

Så var helgen över snart, kanske inte har varit allt för nyttig men har ändå tänkt till lite.

I fredags åt jag middag och kikade på film med vännerna, blev en del godis men det var helt okej. Lördagen var jag till och med ut i spåret (2,2km) och körde lite intervaller. Efter det blev det hem till en kompis och ligga i poolen för att senare stressa för att fixa till oss. En kväll på krogen väntade och det blev riktigt trevligt. Kände mig tyvärr inte allt för vacker, men jag vågade visa benen utan leggings i klänning ett tag iaf!
Bäst var att jag inte fyllekäkade utan åt sallad på natten när jag kom hem till min vän jag skulle sova hos!

Idag är jag sliten som en gris och försöker undvika att äta en massa onyttiga saker, brukar alltid vilja ha pizza eller något annat flottigt, men det lutar åt en god lasagne! Har ätit en hel del vattenmelon idag!!

Dålig lördag

Det är lördag och jag har ångest, är trött och vill bara ligga i sängen och lata mig. Dålig dag!

Igår blev det lite middag med några vänner, film och godis blev det också. Borde ut och gå en långpromenad idag och göra av med alla kalorier som jag stoppade i mig igår. Inget går som jag vill....

Ny våg

I morse ställde jag mig på vågen, pilen pekade lite under 91kg. Men jag måste verkligen införskaffa mig en bra och billig våg, en digital så jag har koll på alla siffror. Någon som vet någon bra?


En ruskigt bra dag!

Jag vågade gå ut i shorts, och nu menar jag inte träningsshorts utan citychorts! Tänk er att jag har visat mina lår utanför huset, även om det var lite härliga kärlekshandtag som svajade runt lite här och var så brydde jag mig inte. Var ute på promenad med en vän och det kändes så skönt att gå omkring och bara snacka skit och förbränna kalorier. Åt soppa till middag med TVÅ jävla mackor med ost på, hur nyttigt är det då?

Är så sugen på att festa, får bli en helkväll i helgen förhoppningsvis. Dans är ju bra förbränning, haha! Annars är skridskoåkning en bra förbränning, inte så mycket is ute tyvärr. haha

Följ min blogg med bloglovin

Nätshopping

Nu har jag beställt lite kläder från Ellos, blev de två tunikorna och även denna blusen. Allt till ett pris utav 562kr, billigt och bra. Nackdelen är att jag inte har ett öre nu innan lön. Tur att man inte behöver betala på en gång när man beställer! Nu är det bara att hoppas på att allt passar och sitter bra.

Jag tycker nätshopping inte tillfredställer ens shopping behov lika bra som "riktig" shopping. Jag vill gå och känna på kläder och prova en massa för att verkligen få begäret stillat.


Partykläder?

Nu har jag hittat två plagg på Ellos som jag blev lite kär i, känns dom för tråkiga för att festa i? Vill ha lite mera färg, men med en färgglad sminkning kan det bli en hit tror jag! Får fundera lite och beställa i eftermiddag isf, annars kanske klänningen tar slut då den är på rea.

Internet shopping är farligt, hämtade ut ett paket från Yves rocher igår och beställde ett paket med 6 st böcker igår. Man blir ju av med pengarna innan man ens har sett dom!

Helene Tursten - Det lömska nätet

Tänkte tipsa om en ruskigt bra bok, läste den förra veckan och jag älskar verkligen Helenes böcker. Det är action från början och du behöver inte känna att du måste läsa halva boken för att komma in i den. Har alla hennes böcker i min samling, och de flesta har gjorts om till film, men jag rekommenderar att läsa dom istället.


När arbetarna på en byggfirma i Göteborg river en nedbrunnen gammal träkåk upptäcker de liket efter Mats Persson, spårlöst försvunnen sedan en novemberkväll 1983. Utredningen var omfattande den gången och det sista säkra vittnesmålet visade på att han kommit nära sanningen om mordet på sin far som skett fyrtio år tidigare.
Samtidigt som cold case-avdelningen arbetar med fallet råder extrem arbetsbelastning på våldsroteln.


Kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor lägger ned all kraft i jakten på en mördare som inom loppet av några dagar har dödat två tonårsflickor. De upptäcker snart ett mönster, men tiden är knapp fler flickor riskerar att falla offer för mördaren.



Antal sidor: 330
Utgivningsår: 2009



Ont i rumpan!

Jag klarade det! Jag cyklade ner till spåret, tar kanske 5-10min och fy satan vad ont i röven jag har efter gårdagens 1,5 mil på cykel. Men smärta kan vara skönt, iofs i lagom mängd och inte i alla guppen.

Körde pass nr2 i spåret (2,2km), 5 min rask promenad, 5x1 min snabb löpning med 1 min rast promenad mellan intervallerna och slutade med lite promenad. Känns bra att träna igen, förstår inte var min kondition har tagit vägen? Förut klarade jag av att jogga 5km, kan bero på att jag drabbades utav lunginflamation i vintras, men nu är jag på hugget igen. Måste erkänna att jag fick grymt mycket håll!

Gjorde mig en smoothie och tog en nutrillett bar till middag, känner mig trött och redo för sängen. Längtar efter att få krypa ner och läsa någon timme. Böcker är min stora passion!

Bjuder på en bild på min outfit från igår, köpte mig ett nytt linne från H&M i måndags för att få lite mer färg på livet  =)

TACK!

Åhhh jag blir så glad när man får en kommentar eller två. Det får mig verkligen att vilja kämpa ännu hårdare, så idag ska jag svettas som en lite gris i spåret och på cykeln. För nu jävlar ska jag bli snygg och smal, fast snygg är jag ju redan =) haha!

Nyttigt?

Mellanmålet idag består utav:

1 banan
2 fullkornsskorpor
1 kopp grönt te.

Tänkte ut och köra lite intervaller och cykla lite direkt efter jobbet så fick lov att äta lite extra nu så jag orkar =)
Hur har eran dag varit?

Intervallträning

Dags för intervallträning för att börja komma igång! Igår blev det pass "dag1".

Vecka 1
Dag 1: 5 min rask gång, 4x2 min långsam löpning*, 5 min rask gång.
Dag 2: 5 min rask gång, 5x1 min snabb löpning**, 5 min gång.
Dag 3: Cykling, simning eller alternativ träning.
Dag 4: 5 min rask gång, 4x2 min långsam löpning**, 5 min rask gång.

* 2 min rask gång mellan intervallerna
** 1min rast gång mellan intervallerna


Cyklade även hem till min vän och åt middag direkt efter intervallträningen i spåret, har lite ont i rumpan efter 1,5mil på cykel! Blev även lite gott i gott hos min vän, men mysigt var det ska jag säga er!!
Hoppas någon nappar på intervallträningen, ruskigt skönt var det i spåret igår måste jag säga er.


Måste kämpa hårdare

Nej! Jag glömde min iform tidning hemma, jag som tänkte skriva av ett jätte bra intervallprogram som stod med. Tänkte börja med träningen idag innan jag ska över på middag hos en vän. Måste röra mig bättre och mer för att få se mera resultat. Tyvärr så har jag faktiskt satt ett datum för mitt mål. Jag bokade ju en sminkning på Make up store den 31a Juli och tills dess måste jag ha kommit ner på 89kg.

Om det är fint väder så skulle jag till och med kunna cykla till min kära vän som bor några kilometer ifrån mig, hoppas det!!

Måndag

Så var det måndag igen, hade tyvärr inte gått ner något mera under helgen. Kan ju bero på att jag inte har rört mig så mycket och ätit mycket onyttigt. Men nu är det en ny vecka och nya mål ska klaras.
Hur går det för er alla?

Trött!

Så sitter man på jobbet då, känner mig fet och trött idag. Jag som strålade utav så mycket glädje igår, nu är jag bara sliten. Kan bero på för några timmars sömn inatt, var ju trots allt ute och roade mig igår.
Jag tycker det redan känns ibland att jag har gått ner några kilo, det märks inte på kläderna iofs. Men det måste vara mitt psyke som sätter sprätt och tror att jag har gått ner mer än vad jag har gjort.

HELG!

Äntligen så är det helg, tyvärr så är vädret inte så uppiggande. Så orkar inte med någon promenad idag, har legat och läst i hundra år nu på morgonen och kikat parlamentet. Hela jag skrattade, det är nyttigt för själen åtminstonde =)

Ikväll blir det grillning hos en vän, ska ta med mig kyckling och en stor sallad. Nyttiga jag! =)

Går fortfarande ner i vikt, trodde jag inte efter gårdagens onyttigheter! =)

Så var det helg igen!

Nu tar jag helg!! Eller iofs är jag bara ledig lördag men ändå =)

Ska hem och laga hemmagjord pizza så mycket nyttigare än att köpa och ändå känns det som världens lyxmat! Mums!

Åt tyvärr lite godis, blev några mentos nu på eftermiddagen. Men får gå ut och gå på en låååång promenad i morgon =)

Sugen på godis

Äntligen är det fredag, det innebär att det snart är helg! Och vad brukar vara jobbigt på helgerna? Jo, "lördagsgodiset". Ikväll ska jag till exempel hem till en kompis för att kolla på film, då brukar man lassa upp en chipspåse och en massa annat gott. Jag är så sjukt sugen på att verkligen bara stoppa i mig en massa onyttigt. Men jag vet även hur dåligt jag kommer må efteråt, gråta en skvätt och vilja spy bort ångesten.  
Istället för att må så dåligt så tänkte jag ta med mig grönsaker med dipp till kvällen! Ruskigt gott och väldigt nyttigt. Blir nog även lite rostade sojabönor. Finns det något mer "godis" man kan äta för att lyxa till det?

Snygga förändringar!

Har ni sett vilken underbar design Caroline har gjort åt mig? Så lycklig!

Idag är det fredag, och jag dricker mitt morgonkaffe på jobbet för att vakna till liv. Gå upp på morgonen är inte min starka sida tyvärr. Önskar att jag vore morgonpigg så att jag kunde gå ut och gå på morgonen innan man åker till jobbet, men jag ligger hellre och drar mig i sängen så länge som möjligt!
Tips på att orka gå upp på morgonen?

Ny design.

Tjabba tjena hallå! :)

Som ni ser har bloggen en ny design.
och designen är gjord av mig Caroline,
stort tack för att du använder min bloggdesign.

Min egna blogg hittar du här.
Ta och checka in den och släng en komentar?





Dagens outfit!

Så här såg jag ut på jobbet idag =)

Var bara hem och byta om för att gå ut och gå på 40mins promenad i duggregnet.
Rostade sojabönor är sjukt goda så det unnar jag mig ikväll!!!


Varför blev jag tjockis för?

Jag står ofta framför spegeln och drar in magen, drar undan fett som hänger, allt för att få en bild av hur jag skulle se ut om jag vore smal. Skulle jag bara gå ner 15kg så skulle livet vara så mycket enklare. Ännu bättre vore det om jag kunde gå ner 25kg då skulle jag till och med kunna vara snygg. Men jag som alltid har varit överviktig vet ju faktiskt inte hur det är att vara smal, jag har alltid varit den tjocka. Hon som är mullig, det är liksom jag, Therese.

Jag har hört att många smala har åsikter om tjockisar "Om jag vore så fet så skulle jag träna varje dag och sluta äta." Men är det inte så bara för att ni vet hur det är att vara smal? Troligen så är det jobbigare för en smal person att gå upp i vikt, för på mig så syns det inte lika bra om jag går upp 5kilo. Hallå, jag är ju fortfarande överviktig, vad gör det om jag lägger på mig några kilon. Jag har ju ändå alltid haft valkar lite här och där-

Men hur kommer det sig att man från början blir tjock? Ska vi börja skylla på våra föräldrar när det faktiskt är våran egen kropp som vi måste ta hand om. Jag vet att jag är så otroligt lat, latare än vad man kan tro. Även om jag har tränat så sjukt mycket på senare år så orkar jag inte lägga ner energi på mat eller att sluta äta godis. Jag är för svag för att ens klara av en liten svacka, det är lättare att göda sig med mat så att man har någonting att göra.
Men nu är jag trött på att vara den tjocka i gänget, hon som bara är söt och snäll. Hallååå jag vill också vara värsta puddingen som alla spanar in när hon går på stan. Tråkigt bara att det krävdes så mycket viktuppgång innan jag förstod att jag måste ta tag i vikten. Jag har trots allt varit nere på 81kg innan studenten, 10kg kvar ner till den vikten.

Jag längtar tills jag kan säga min vikt högt ut och verkligen vara stolt.


Belöningar!

Om 2kg så har jag nått mitt första delmål, därför bokade jag tid för sminkning på Make up store om 3veckor. Det blir min present till mig själv för att jag har varit duktig. Och nu gäller det för mig att fortsätta kämpa för klarar jag inte av att gå ner 2kg så blir det ingen sminkning!

Belönar ni er med saker när ni går ner i vikt? Nå bra tips på vad man kan ge bort till sig själv?

Ansiktscreme

Tänkte tipsa om denna ansikscreme från Apoteket som jag har börjat använda.
Passar för både dagen och natten och är oparfymerad. 
Smidigt med pumpflaska!


    82 :- för 50ml. 

  

Framsteg!

Jag fuskade lite i morse och ställde mig på vågen, sjukt att jag ställer mig på vågen frivilligt!
-1kg sen i måndags!!!

Hoppas resten utav veckan går lika bra, så sjukt taggad just nu!! Synd bara att det regnar och är ett riktigt oväder, inte lika trevligt med promenader då. Får väll sätta mig på träningscykeln där hemma om inte annat =)

Promenad i regn

Snacka om tur jag och min vän hade, nu spöregnar det. Under våran promenad småregnade det bara. Snacka om tur =)
Skönt var det med en promenad, tog en nutrilett bar efteråt och vatten. GÖTT

Mat är min stora last!

Det jag hittills har fått i mig idag har varit nyttigt och bra, kunde iofs ha skippat den lilla kakan som bjöds på jobbet. Men är det hembakat så kan man inte säga nej så lätt. Ska ut och gå om en timme, sen kanske det blir något lätt ätbart efter det. Blev precis lagom mätt efter middagen och det känns skönt att jag inte äter mig proppmätt längre som förr!

Dagens mat:

1 shake
1 Knäckemacka med skinka
1 kaffe
2 äpplen
2 te
Sallad med skinka och fetaost
1 kaka
Kyckling med cous cous paprika, squash.
1 Nektarin

Kär!

Jag tror jag är kär!        
                Klänning från Forever21

Tänk om man kunde vara snygg i kläderna också...
                  

Min header?

Den har visst försvunnit! Och inte är jag bra på att göra design och få till det här. Nån som är bra?

Solen tittar fram

Känner mig lätt som en fjäril idag, snygg till och med. Kanske det beror på att jag har en oversize tröja som döljer mitt hull? Har ingen huvudvärk, känner mig inte något vidare hungrig. Det här blir nog en bra dag ska jag säga er!
Hur mår ni idag?

Just ja, ska försöka fixa lite med min design idag på jobbet. Får se hur det går, blir nog inga stora förändringar iaf!

Fler besökare

Ett tips på hur man kan få lite fler besökare till din blogg =)
Det hela går ut på att bli medlem på Viraltrafik och sedan värva andra som blir medlemmar.
När man själv blir medlem, så måste man besöka sju andra sidor, varav sex är andra medlemmar (bloggare oftast). Den sista är en sponsorsida.

Bli medlem här!


Lite snurrig i bollen

Har haft väldigt ont i huvudet idag, lite yr har jag också varit. Speciellt under min snabba promenad.
Jag själv tror att det kan bero på för lite protein, så det fick bli en massa skinka på en knäcke macka och grillat kött idag. Får se om det blir bättre då =)

Bjuder på en bild!

Fortsatt hyfsat nyttig dag, nu jävlar ska jag rasa i vikt!!

1 Måltidsersättnings shake
1 Äpple                                                                                                                     
1 Kaffe
2 Te
Sallad med quinoa
2 Bananer
1 Knäcke med skinka
Fläskkarré med strips
1 Nutrillettbars

1 timmes snabb promenad.

Nyttiga snacks

Satt precis och funderade över varför jag har blivit så stor som jag faktiskt är. Kan inte direkt påstå att jag är själv om att vara det i familjen eller i släkten, men vet ändå att det är mitt eget fel.
Märkte ett tag när jag bodde hemifrån att det är allt godissug som är min största bov, och att jag småäter precis hela tiden. Direkt efter att man har ätit mat så ska det hela tiden finnas någonting att tugga på, spelar ingen roll om man redan mår illa.
Igår låg jag och kikade på film eftersom att jag inte mådde något vidare bra, och ville såklart ha någonting att äta till. Det blev lite rostade sojabönor och en grovmacka. Undrar om det verkligen kan vara nyttigt?

Jag kommer verkligen få kämpa på helgerna för att få bort suget, det är alltid då jag har unnat som mest.

Kanske ska man ta med sig lite grönsaker med dipp till min vän för att vara lite nyttig i helgen? Allt för att hålla fingrarna borta från chipsskålen!

Massage

Jag känner mig som en ny människa efter 30mins massage nu på jobbet. Så skönt att man får billigare massage på arbetstid, måste komma ihåg att boka en ny tid nu också.
Idag känner jag mig på topp för att klara av dagens prövningar, måste ut och gå också. Tråkigt att det regnar bara, inte så kul att bli blöt. För en vecka sen svettades man ihjäl och nu kan jag verkligen inte sluta frysa.

Gårdagens matintag

Så kom en lista på vad jag åt igår:

1 Nutrilett bar
1 Kaffe
Liten fralla med grönsaker
Sallad till lunch med fetaost
1 Äpple
2 skorpor
2 Te
1 Varm choklad
Tonfisksallad med quinoa
1 Kiwi
1 Banan
1 grov macka

viktklubb.se

Är det någon som har testat viktklubb.se genom aftonbladet? Funderar skarpt på att skaffa det och testa, kanske är det något för mig. Någon som har tips?

Sjuk?

Jag tror jag börjar bli sjuk, känner mig tung i huvudet och fryser fastän jag har två tjocka tröjor på mig. Ont i halsen har jag också, blir nog till att ligga i sängen hela kvällen efter jobbet. Kika lite film och dricka lite te.
Vill bara att mensen ska vara över, känner mig som en uppblåst ballong!

Invägning

Jag tog mig mod till att ställa mig på vågen i morse. 

Vikt:
29/6: 94kg
6/7: 92kg

BMI:
29/6: 33,7
6/7: 33


Så denna veckan har ju trots allt gått helt ok =)

Så var det söndag igen då...

Ja, jag hade ätit godis vid förra inlägget. Det kändes som om att jag hade förlorat allt men något sådant litet ska inte få mig att ge upp! Blev en tonfisksallad till lunch och grilladkyckling till middag. Plus att jag har varit ute på en promenad med en vän. Så lite bra har jag ju faktiskt varit idag.

Vet inte om det är med glädje eller sorg jag inser att det är måndag i morgon och jag ska väga mig, känns som om att jag har fuskat så otroligt mycket i helgen och att det inte har gett några som helst resultat. Får bli mera promenader denna veckan som kommer och inget godis tamejfan. Måste få bort mitt sötsug!

Det går utför...

Idag är ingen bra dag!!!! Gaaah, ska iaf snart ut på en promenad. Det enda nyttiga för dagen....

Grillspetts recept?

Idag är ingen bra dag, förhoppningsvis blir det bättre. Jobbar 8-13 idag och jag kunde verkligen inte sova igår kväll, plus att det var en del som ringde mig och störde min sömn. Så idag vill jag bara ligga ner i sängen och sova känns det som.
Ska åka och handla en massa nyttiga saker efter jobbet, ska även grilla. Blir nog en promenad också, måste ju röra på mig..

Usch, åt en tacotallrik igår, det var typ det nyttigaste dom hade på Power Meet, kände att korv och langos och hamburgare var ett dåligt alternativ. Plus en liten melon-rem blev det också, men gick en del iaf så lite gjorde man väll av med. Längtar tills man börjar få se lite resultat på vågen, bara att fortsätta att kämpa.

Vad är gott att ha på grillspett?

Sugen som fan!

Jag är grymt sugen på chips, vet inte om det är bara för att jag är bakfull eller om det är psykiskt. Bara för att jag inte får äta en massa gott så ska jag helt plötsligt bli sugen på det. Men sötsuget ska bort nu!

Var ute på 30min powerwalk innan det började regna, blev en sallad med tonfisk till lunch/middag. Och nu dricker jag smoothie för att stilla suget. Frågan är bara vad jag ska äta ikväll, ska troligen ner en sväng på Power Meet som är i stan och då finns det inte allt för många bra alternativ. Förhoppningsvis hinner jag komma hem tidigt så jag kan ta något hemma. Jobbar trots allt i morgon så får bli en tidig kväll.

Onyttigheter

Så har man varit onyttig, blev en flaska vin och en hel del öl igår. Så man mår ju som man förtjänar idag! Klarade faktiskt av att vara lite nyttig även om jag var lite rund om fötterna, blev bara lite strips med kyckling igår på kvällen.
Idag lyxade jag till det med två fullkornsmackor med massa grönsaker på. Och såklart en himla massa vatten!
Måste ut på en långpromenad idag för att få fart på både huvudet och kroppen. Blir lite extra seg när man har mens också, skönt att röra på sig då så att mensvärken försvinner =)

Hoppas ni hade en trevlig fredagskväll.

Viktnedgång

Vaknade upp med sprängande huvudvärk, det är åska på gång. Kan det inte ovädret bara komma igång snart? Känner mig väldigt trött och hemsk, men ändå så känns kroppen ganska lätt idag.

För första gången på väldigt länge så känns det verkligen som om att jag vill kämpa för att gå ner i vikt. Jag har till och med anförtrott mig till en vän om mina mål och till och med om min vikt. Det känns som om att jag behöver någon som slår mig på fingrarna ibland när begäret sätts igång. Borde säga till fler så att man kan få ännu mer stöd, tror att det är svårt att klara av att gå ner i vikt helt på egen hand.

Mitt första mål är att nå 89kg, ett väldigt rimligt mål. Jag tänker inte sätta upp några datum för när målen ska vara satta utan det får ta den tiden det tar =) Hade vikten 92kg i morse.

Om 45min ska jag äta mitt mellanmål, 1 fullkornsmacka med isbergssallad och en skiva tomat. Inget smör =)

Nyttiga mellanmål?

Så har man varit ute och gått i en timme i värmen, kändes skönt! Och nu dricker jag en massa vatten och äter lite gurka. Känns som en ganska bra livsstil jag har just nu, måste bara minska ner suget på allt onyttigt. Men absolut inte tacka nej till allt!
Någon som har nå bra tips på nyttiga mellanmål? =)

Mysig kväll

Nu har jag ätit min sallad, och melon. Snart ska jag ut och gå en promenad i värmen, svettas som en gris kommer jag göra! Hemskt när det är så här varmt, och kvavt är det också.
Fick hem "påsar" (måltidsersättnings shake) idag också, så nu är det bara och köra hårt i helgen!

Just ja! Ställde mig på vågen i morse! 1kilo minus sen i måndags.

Startvikt:
Måndag 29/6-09 : 95kg



Här kommer lite bilder, även om det är tagna för snart ett år sedan. Måste ta nya någon dag när det finns tid över.

Sommaren 2008:


Syndat?

Jag blev så sugen på glass i värmen, så en liten piggelin fick det bli ute i solen. Den innehåller bara 55kcal så det känns inte så jätte hemskt att jag åt den faktiskt. Ikväll blir det god sallad som avslutas med promenad och melon.

Nystart

Nu har jag äntligen börjar försöka ta mig ur träsket igen, har gått upp 5kg sen bilderna förra sommaren tror jag. Har inte brytt mig alls om vad jag stoppar i mig dom senaste månderna, men nu jävlar.

Frukost: 1 Nutrilett bar +vatten
Mellanmål: Frukt
Lunch: Matlåda
Mellanmål: Frukt
Middag: Sallad/ 1 Nutrilett bar/Shake
+Obegränsat med frukt och grönsaker.

Känns som om att det borde ge lite resultat, kan även unna mig lite gott ibland. Som igår åt jag lite godis, men gick på stan och svettades. Har tyvärr inte haft tid och ork att träna allt för mycket, men ikväll blir det en promenad med en vän =)

RSS 2.0