Tomte-cola?

Haha sitter och pratar julmat med en vän och upptäckte att jag hittade en likasinnad. Vi tycker ej om julmust båda två och han berättade att hans föräldrar försökte lura i honom det när han var liten "men hörrdu lilla gubben, det är ju tomte-cola, det vill du väl ha?".  HAHA

Tomte-cola? Det var första gången jag hörde det ordet!


Jag vill massor

Jag vill resa bort.  Jag vill göra något utav mitt liv. Jag vill bli smal. Jag vill bli kär. Jag vill bli av med min deg på magen. Jag vill kunna äta massor med kladdkaka utan att gå upp ett enda gram. Jag vill kunna springa en mil. Jag vill vara bra på att laga mat. Jag vill kunna prata bra engelska. Jag vill spela hockey. Jag vill ha massor med pengar. Jag vill ha fast jobb. Jag vill vara ledig när jag vill. Jag vill ha barn. Jag vill vara ung. Jag vill kunna spela piano.

Vilka krav man har på livet....


Bättre än inget

Blev 60minuters promenad i REGN, och en måltidsersättningsdryck från Nutrilett till middag. Plus gurka med salsa när jag blev sugen på något gott. Jag tror jag har klivit ett steg i rätt riktning nu!


Lunch

Jag ska snart äta en färdiglagad ost och skinkpaj, inte det nyttigaste men bättre än lussebullar och skumtomtar som det blev i helgen. Nu jävlar ska jag kämpa mig ner till den vikten jag var nere på innan min svacka =)

Hoppas det går bra för er andra med vikten? =)

2kg plus!

Dagens vikt: 85.4kg.

Varför går det så jävla fort uppåt och inte fan fort neråt???


Söndag

Sista dagen på denna hemska veckan, ska väga mig i morgon och det kommer inte bli någon lycka direkt. Men det måste ske en förändring i mitt liv just nu, vet inte vad som hände med mig denna veckan. Men i morgon tar jag i med hårdhandskarna troligen och kör lite måltidsersättning för att få bort alla skumtomtar. Snart ser jag ut som en skumtomte själv!


Det går åt helvete

Det har gått åt helvete, jag har varit så riktigt nere och ätit massor med onyttigt på mindre än vecka och det har verkligen visat sig på vågen. Nu måste jag hitta ny energi och få bort alla onda tankar.

Jag har till och med sagt dessa orden till pappa när jag var som tröttast "Vad spelar det för roll efter allt slit, jag kommer ändå vara lika jävla fet hela livet så jag kan lika gärna gå upp flera kilon."

Jag vet inte vad som har tagit åt mig, jag är bara allmänt less på precis allt. Ser inte meningen i någonting längre...


Sjuk?

Jag har varit väldigt låg några dagar nu känner jag, och det fortsätter. Kom hem klockan 17 igår efter jobbet och jag la mig i sängen och kollade på film på en gång. Åt massor med vitt bröd och somnade tidigt, även fastän jag har sovit över 10timmar så har jag ont i kroppen och känner mig trött.

Får bli en lugn vecka och så tar jag nya tag på måndag helt enkelt =)

Bowling!

Idag efter jobbet blev det salladsmiddag och bowling med jobbet. Och jag var nykter som vissa andra inte var, kändes skönt att kunna ta bilen hem efter jobbet =)

Vikten går bara utför måste jag säga, vågar inte väga mig och jag vet inte vad jag håller på med tyvärr!


Tjockisbild!

Här är en bild på mig bara 2-3dagar innan jag började med min viktminskning. Kan ana lite skillnad, men ännu har jag mer att gå ner!! =)



Promenad

Blev en 45minuters rask promenad, känner mig tjockis just nu!!!

Tonfisk

Sitter och jobbar över lite på jobbet, och är riktigt sugen på en tonfisksallad! Får ta och göra en när jag kommer hem. Vad ska ni äta till middag??

Vägdag

Morgonens vikt: 82.8kg!



Ansiktsmask

Ikväll tar jag hand om huden lite extra, behövs nu när det är vinter och huden blir torr.



Djuprengörande och återfuktande ansiktsmask med choklad 20:- Åhlens



Kycklingwok

Kvällens middag!

Stek kyckling, och stek på wokgrönsaker (Helst Asia/thai). Ha i en burk med koksmjölk och ha i paneng kryddmix och låt det stå och puttra en stund. Servera med ris, cous cous eller som den är.


New Moon

Var precis på bio, såg New Moon, som alla andra tjejer denna söndagskväll verkade det som. Var riktigt bra, även om jag tycker att böckerna är så mycket bättre. Blev sugen på att läsa trean redan nu, men har inte tid med det när jag går i skolan. Snacka om att jag grät vissa gånger, det forsade rent ut sagt och min vän Sazza märkte det och ville skratta åt mig. Jag brukar inte vara så känslig när jag är på en offentlig plats faktiskt!!


Godiiis

Idag ska jag unna mig naturgodis på bion! Mums! Torkad frukt är så gott :D

Söndag

Takida igår var riktigt bra, tredje gången jag såg dem live och det var helt klart bäst utav alla gånger. Åt minimorötter på McDonalds, stolt över att inte frossa strips som jag älskar! =) Men blev dessvärre en stor cola.

Dagens schema går ut på att ligga i soffan och slappa, äta lunch och åka till stan och gå runt lite. Ska på bio, New Moon med Sazza. Kommer dregla, så ta med haklappen!

Vägning i morgon!

Middag

Parathas (Bröd)

1,5dl grahamsmjöl
1,5dl vetemjöl
1msk olja
3/4 dl ljummet vatten
1tsk salt



Blanda ihop ingredienserna och knåda degen, tillsätt mer vatten om det behövs. Låt degen stå i 30minuter. Gör 6st runda bollar, kavla ut dem till 15cm i diameter. Vik dubbelt två gånger och kavla ut dom till 15cm långa trekanter. Värm en stekpanna jätte varm och olja, stek på 1-1½minut på vardera sida. Klart!

Gjorde även en vintersoppa med bla zucchini och kikärtor, och jag som aldrig är i köket och är väldigt dålig lyckades såklart bränna sönder en plastskål!

Takida i Örebro ikväll!

 

 


Vitkålssallad

En riktigt enkel vitkålssallad, håller sig några dagar i kylen och är riktigt god!

1 liter riven vitkål
3 msk vatten
2 ½ msk citronsaft
1 msk olja
Salt
Italiensk salladskrydda




Lunch

Lunchen idag bestod utav en grov macka med groddar och tomat på. Ett glas vatten med gurka är riktigt gott också! Herregud, det där såg föör nyttigt ut för att vara mig!



God Morgon!

Vaknade lite tidigt av mig själv idag, så har redan ätit en skål med vanilj yoghurt och crunch. Har funderingar på om jag ska vara kreativ och försöka mig på att baka nå scones och göra någon soppa idag.

Har fått en del frågor om vilken diet jag går på, och det är nog bara sunt förnuft. Jag har slutat äta pizza, hamburgare och annan skitmat. Äter inget godis, kakor osv, men visst har det slunkit ner någon bit då och då. Det går inte att säga nej till allt, men till mycket. Jag har även haft en del dagar då jag har ätit nutrilett måltidsersättningar. Det kan ha varit enbart en måltid eller en hel dag för att få igång på viktnedgången.


Så sugen

Det enda jag ser framför mig är pizza, chokladbollar och ostbågar. Jag är SÅ nära på att sitta och tjocka i mig ikväll. Enda sättet att klara mig ifrån det är att ha något att göra. Så ikväll blir det hockey i Hallstahammar med några vänner, ska bli kul att se!

Tänk er en STOR bit kladdkaka med grädde... mums...

"Bara" överviktig

Kom på en sak, i och med att jag väger under 84kg nu så har jag lyckats bli överviktig.
Jag har inte längre fetma och det känns verkligen som ett steg i rätt riktning!

BMI: 29.9


...

Jag är på gång, pilen stod på 83.2kg i morse!


Självförtroende

Jag har alltid varit riktigt stor, riktigt fet med andra ord. Fettot på skolan som aldrig fick höra "Får jag chans på dig?", aldrig dansat en tryckare, som inte var med på pussjaga på rasterna. Har man levt så i många år är det svårt att ändra sin syn på sig själv...




Kärleksdryck

Köpte ett underbart gott te igår, Friggs Ekologiska Green Chai med smak utav Nejlika, Kanel och Kardemumma. Kan varmt rekommendera det, smakar jul!




Host host

Jag fick faktiskt inte lika mycket ångest av tårtan som jag trodde, ska gå ut och gå med en vän senare ikväll så den kommer ändå försvinna! Ska sova hos en kompis två nätter nu, skönt att komma hemifrån lite. Får se hur jag klarar maten. Så vägning kommer nog inte ske förrän på måndag alltså, riktigt spännande!

Ikväll ska jag äta kokt potatis, köttfärsbiffar och lingonsylt, hemmagjort såklart! Husmanskost <3

Hostar fortfarande en hel del!

Tårtjävel

FAN, jag åt precis en tårtbit. Kom på att jag lovat mig själv att inte äta några godsaker....


måndag!

Är så trött, men jag klarade av ett pass bodypump ändå!! Riktigt jävla bra är jag! Nu har jag packat väskan och kommer sova borta några nätter, kul! Nej, sängen var det.

I morgon har jag muntlig redovisning, känner mig inte förberedd!


Vägning

Dagens vikt: 83.5kg!

Trött som en gris och massor att göra på jobbet!

Svårt att sova på söndagar

Usch jag har småätit hela kvällen, bars, nötter, tuggummi, knäckemacka och citronvatten. Hela tiden måste det vara något i min käft, måste bli av med det där nu! Imorgon är det hårdhandskar och vägning på Gång!

Funderar på om jag ska lägga mig i sängen och läsa en timme redan nu, vore skönt! Börjar jobba i morgon igen, kommer vara trött som en gris. Kan aldrig somna på söndagkvällar. Varför är det jämt så?


Party like a RockStar!

30minuter på träningscykel, lite styrka och en lång skön bastu. Det var precis det som min kropp behövde idag, plus att jag har värmande linament på min ländrygg. Har ont!
Ska försöka orka städa och plugga idag också, jag brukar aldrig orka göra någonting längre. Känns som om att jag har gått och blivit riktigt jävla lat! Fast det har jag ju alltid varit...

Ska försöka hålla mig ifrån socker, tugga och jag ska utmana varandra lite! Inge chips, läsk, kakor, bullar, oboy, godis, inte ens lightprodukter. Hur fan ska jag klara mig utan cola??? Börjar i morgon och fortsätter fram till jul??



Grrrrr

Jag har ätit sååå mycket mat idag så jag tror jag kommer sprängas snart! Jag måste verkligen ta nya tagi morgon och skärpa mig. Men var skönt ändå att äta chips, godis och kakor på en och samma dag. Känns dessvärre inge roligt...

Hamnade på en inflyttningsfest nån timme ikväll och får reda på att värdparet har gift sig idag! Galet!!! Jag är verkligen sugen på att dansa, får bli nästa fredag.




Han är så himla fin!


RIP

Boster
990520 - 091113



Vila i frid <3


Fredagen den 13e!

Stannade hemma idag igen, hade riktigt ont i magen igår kväll efter en del blåbärssoppa så kunde inte somna. Så passar på att stanna hemma lite längre, känns fel att vara hemma då jag inte känner mig sjuk just nu. Men som chefen sa igår, var hemma tills du känner dig riktigt hundra. Fick ju trots allt ont i magen utav filen i morse.

Men nu har jag inte ont längre, kanske börjar magen bli van? Vill verkligen åka skridskor i morgon!

Det är kul att ställa sig på vågen nu när man inte har ätit riktig mat, synd bara att man går upp allt igen så fort man börjar äta.


Vill ha mat!

Har fått i mig en macka och två koppar te idag, magen känns fortfarande dålig!

Blir påmind om den goda pizzan från en Italiensk restaurang vi gick på, hade inte ätit pizza på 3månader. Och så får man en gudomlig pizza i London. Det var så värt det!!
Nu får man vänta några månader igen tills man får äta pizza igen!


Saknar London!

Nu är jag hemma från London, har haft det underbart. Har kommit fram till att jag vill bo i Notting Hill, någon som är sugen? Orkar inte skriva om något just nu då jag i tisdagsnatt blev riktigt dålig och spydde och så. Har inte ätit på ett dygn och stannade hemma från jobbet idag. Vill ha blåbärssoppa nu!

Kändes riktigt bra att träffa Frida, och Engelskan var ju på topp! ;P


Det snöar!

Idag mår jag ganska bra även fast det är så mycket som rör sig i mitt huvud!

Fick reda på utav chefen idag att jag kommer jobba 75% på min vanliga avdelning och 25% som inköpsassistent. Känns så himla bra att de tror på mig och att de låter mig göra nya saker. Känner verkligen att chefen tycker om mig och uppskattar det jag gör, sen kanske han inte är någon bra chef egentligen...

Nu ska jag åka och träna schlagermix och efter det ska jag äta pannkakor!!!!

Mami <3

Idag fyller min mami 50år, jag har tyvärr ingen kontakt med henne längre..

Allt började för 3år sedan då min mamma började bli psykiskt sjuk, hon inbillade sig saker. Våran relation förstördes totalt och hon har varken kontakt med familjen eller släkten. Senast jag såg henne var på rättegången när jag anmälde henne för ofredande och olaga hot. Jag ville inte anmäla henne men tyvärr så fanns det inget alternativ då hoten blev så allvarliga och jag till slut gick omkring och var ständigt rädd.

Jag har gått vidare och jag känner mig starkare för varje dag, men vid vissa tillfällen blir jag påmind om allt som hände under den här tiden. Och nu när hon fyller år så vill jag vara där vid hennes sida.

Igår så hade vi en gruppkram i familjen och grät ut, vi har i alla fall varandra. Men mami, hon är själv och det är något som tar så hårt. Hur mår mami?? Jag vill bara veta att hon mår bra!



Stackars lilla brorsan

Kom tidigt till jobbet i morse, fick skjuts av min papps och brorsa. De skulle nämligen in till lasarettet för operation 7,30. Brorsan spelade hockey i måndags och fick sig en smäll, funderade inte så mycket över det. Men lillfingret började svullna och det gjorde ont så han träffade läkare igår och var till akuten. Senan i lillfingret hade haft sönder en bit utav benet så han ska opereras idag, han blir borta 7-8veckor från hockeyn. Jag lider med honom!

...

Jag låste in mig på toaletten på jobbet och grät i morse, jobbigt att jag sminkade mig...


Förlängt vikariat IGEN!

Så fick man besked idag att jag får jobba kvar hela mars ut, var bara att tacka ja och le lite extra!! Från början skulle jag ha varit på denna avdelningen i 4veckor, jag har redan varit här i 11veckor.

Nu jobbar jag över lite, ska nämligen på min första lägenhetsvisning idag. Så pappa kommer snart och hämtar mig, men jag ska faktiskt inte flytta. Är bara sugen på att spana runt lite på lyor.

Måndag

Som vanligt så kan man aldrig somna på söndagar, så nu känner jag mig riktigt trött!

Dagens vikt : 84.4kg!

Framsteg

Nu är jag proppmätt!! Åt fläskfilé med kokt potatis till middag.

Provade ett par jeans idag som satt riktigt tajt i somras och nu sitter de lagom. Skönt att veta att det ger resultat. I morgon ska jag väga mig, ska bli ruskigt spännande och se vad jag hamnar på för vikt.

Sköna lata söndagar

Orkade verkligen inte festa igår, skönt att bara vara hemma faktiskt =)

En bild på hur jag såg ut i fredags, upptäckte när jag plattade håret att jag börjar få lånt hår!


Har hunnit med att städa rummet så nu är det fint igen, har en förmåga att det alltid ligger ett ton kläder på golvet. Förstår inte hur det blir så??

     Snart blir det promenad!!!

RSS 2.0