Hunger control

Ikväll ska jag hem och titta på film hos en vän direkt efter jobbet, det är ett typiskt tillfälle då man hamnar i en fälla och tar något onyttigt. Men jag har lagt ner en Nutrilett Hunger Control Smoothie i väskan som jag ska äta. Innehåller 209kcal.

Detta skriver dom om den på Nutriletts hemsida :

En stor utmaning när man går på diet är de konstanta hungerskänslorna. Nutrilett Hunger Control Smoothie innehåller protein som gör att du känner dig mätt längre. Med Nutrilett Hunger Contol Smoothie behöver du inte småäta och därmed går du lättare ned i vikt!


Vad anser ni om att äta måltidsersättning lite då och då? Farligt eller ett bra hjälpmedel, jag äter ju oftast även en bar till frukost då det är smidigt att ta med sig och äta i bilen eller att ta med på jobbet.

Kommentarer
Postat av: Robin

Jag tror inte riktigt på det. Visst, det ger säkert resultat under viktnedgångsprocessen... men vad händer efteråt, när man ska vänja kroppen med vanlig (som man tuggar) mat? Risken är väldigt stor att man ökar i vikt igen.



Men om man tar det då och då är det väl inte så farligt. Ser inte vitsen med det bara?

2009-08-06 @ 10:29:56
URL: http://rsvedling.blogg.se/
Postat av: Emilia

Jag är nog mer för en "vanlig" mathållning, mest för att produkterna är dyra och ofta äckliga. Men det viktiga är väl vad du själv tycker - om du fyller sin funktion så är det väl jättebra! Kul att vågen visade på minus! :) Jag håller också på med min viktresa (bloggar inte så mycket om det, endast på MåBras sida) och har snart tappat hälften av det som ska "bort". Lycka till!



Emilia

2009-08-06 @ 11:01:51
URL: http://enemilia.blogg.se/
Postat av: Linnéa

Aha=/ Men förstår det, att det tar hårt på dig.

Jag blir rädd som ett barn när mamma blir dålig..:/

Man måste inte alltid vara stark.



Yes..grilla på lördag! Valeria,Emelie och Anette kommer iaf :) Kanske Helen oxå. Jag har inte träffat henne sen december:S

så vi blir några, du har ju träffat alla med.



Vi kanske kan gå ut efteråt?På någon bar utan inträde.

2009-08-06 @ 12:07:53
URL: http://linypiny.blogg.se/
Postat av: simone

Sv: men.. vad surfar du då med? Eller du kanske har internet hemma, dumdass me ;) Jag dricker sådana måltidsersättande ibland, om jag absolut inte är hungrig eller inte hinner - men man måste ju få i sig något :/

2009-08-06 @ 12:15:11
URL: http://fattybom.blogg.se/
Postat av: Lollo

Bars och liknande är skit tycker jag! "hunger control" 200kcal. 100gram kyckling är 115kcal, tror att 100g kyckling kan stilla din hunger rätt bra! BIG NO med bars och sånt för min del!

2009-08-06 @ 12:17:16
Postat av: Emilia

Hej tjejen, kul med kommentar från dig på min blogg!



Min filosofi går ut på: Lyssna på kroppen, aldrig gå hungrig och framför allt schysst mat. Vad det innebär är att jag är lite inne på LCHF (low carb, high fat), fast jag satsar mycket på protein (jag styrketränar hyfsat mycket)och bra fetter. Kolhydrater har en tendens att göra mig hungrig. Bland annat så vågar jag vägra havregrynsgröt till frukost, eftersom jag blir hungrig en timme efter intagen måltid. Därför är ägg en favorit.



Jag tror också det handlar om att testa sig fram - vi är alla unika. Att läsa på och få mer kunskap tror jag är viktigt! Visst att det handlar om att förbruka mer energi (genom motion) än vad man "tar in", men ALDRIG vara hungrig.



Regelbundenhet i mat tror jag mycket på- dvs äta på fasta tider och inte glömma mellanmål! Men sömnen är också A och O. Att stressa och sova dåligt kan resultera i viktuppgång!



Kram till dig!

Emilia

2009-08-06 @ 12:51:41
URL: http://enemilia.blogg.se/
Postat av: Anonym

Veckans blogg har dragit igång igen! :D

http://decembermirakel.blogg.se/2009/august/veckans-blogg-1.html#comment

Ta chansen att anmäla dig du med! Att glänsa lite extra skadar väl aldrig? ;D

2009-08-06 @ 13:33:56
Postat av: jenna

Jag brukar förespråka vanlig mat framför måltidsersättning, mest för att jag tror på det naturliga och att man då vet exakt vad man egentligen stoppar i sig. Dock slinker det ner en bar ibland till mellanmål av praktiska skäl för min egen del. Jag tror det är väldigt individuellt vad som passar för var och en. Har en väninna som försöker gå ner i vikt och för henne fungerar det jättebra att ersätta många måltider med bars eller pulver. Hon tycker att hon genom dem har lättare att kontrollera vad hon får i sig :)

2009-08-06 @ 13:53:43
URL: http://jennas.blogg.se/
Postat av: sara

du är riktigt fin måste jag säga! :)

2009-08-06 @ 13:55:38
URL: http://ssarasstille.blogg.se/
Postat av: Robin

Så länge antalet kalorier man äter är mindre än det man förbränner, så kan man ju styra det hur man vill. Allt från att gå ner 0,1-1,0 kg om dagen...

2009-08-06 @ 14:13:39
URL: http://rsvedling.blogg.se/
Postat av: Noretstar

svar: Ja det verkar väldigt fin!



Ahg. måltidsersättning. Då de oftast innehåller en del socker (kolhydrater) i nån form så är det inget för mig. För mig funkar det inte att gå hungrig, därför faller alla lågkaloridieter automatiskt bort. Jag tror på konceptet - rätt mat håller en mätt och så minskar man i vikt samtidigt. Bra mat är proteiner, bra fett och fibrer i lagom mängd.

2009-08-06 @ 14:24:57
URL: http://noretstar.blogg.se/
Postat av: My

Cool blogg du har =)

2009-08-06 @ 15:10:27
URL: http://myranw.blogg.se/
Postat av: My

Sv: Så lite då `=)

Nej jag vet och jag kommer sakna den ju :o

2009-08-06 @ 15:23:45
URL: http://myranw.blogg.se/
Postat av: Tove

Sv: Tack så mycket!



Jag har inte så mycket åsikter om måltidsersättning utan tror nog att man kan välja det som passar än bäst! Men jag vet att en kompis åt sådanna ett tag och hon gick ner massa på det!

2009-08-06 @ 15:34:51
URL: http://totto.blogg.se/
Postat av: Carolina

Håller du dig mätt länge på en sån?

Har stått och tittat på dem ett par gånger, men är osäker. Är dom goda?

Brukar käka måltidsbar när jag vill ha nått snabbt och lätt på lunchen.

2009-08-06 @ 21:20:43
URL: http://bluppan.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Jag själv tycker att det är vitkgit att dels skaffa sig bra matvanor för hela livet, dels koll på vad man eg får i sig. Gillar rena råvaror mer än halvfabrikat och tillsatser, och när jag själv började med mitt viktprojekt i feb så blev en stor del av det att börja laga MER mat än innan, för det är en sån stor bov det där, att man stressar bort matfix och på så vis äter dåligt.

2009-08-07 @ 14:38:54
URL: http://www.njutmaten.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0